معرفی کنگره
معرفی کنگره:
همایش بین المللی اندیشه های قرآنی امام خامنه ای دام ظلّه در حوزه سیاست و حکمرانی با محوریت و میزبانی نمایندگی ولی فقیه در سپاه – معاونت فرهنگی و تبلیغات، در قالب محورهای ذیل در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد؛
- مبانی سیاست
- نظام ولایی
- اصول وسیاست ها در حکمرانی اسلامی
دبیرخانه علمی این همایش در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادقعلیه السلام وابسته به نمایندگی ولی فقیه در سپاه مستقر می باشد.
وظایف دبیرخانه علمی:
- ارتباط و هماهنگی با مراکز علمی
- تشکیل کمیته علمی و سیاست گذاری های مرتبط با ماموریت های این حوزه
- دریافت و ارزیابی مقالات
- اجرای پنل های تخصصی
- برگزاری نشست های علمی
- انجام مصاحبه های علمی با اندیشمندان و صاحبنظران
تبیین عنوان همایش:
در منظومه فکری آیت الله العظمی امام خامنه ای دام ظلّه روش اجتماعی یا “متد فقاهتی” معتبرترین شیوه تفسیر قرآن کریم به شمار می آید. در این رویکرد عالمانه، شناخت زمان و مکان و نوآوری های روش مند به عینه محسوس و ملموس است. ایشان در قامت اندیشمندی قرآن پژوه، مفسری ژرف اندیش و مصلحی احیاگر همواره به ضرورت بازگشت به قرآن و استحصال مبانی علوم انسانی از آن تاکید داشته اند. پیشینه ی مباحث تفسیری معظم له به قبل از انقلاب در شهر مشهد باز می گردد و در همه سالهای پر فراز و نشیب نهضت، اوج مبارزات، طلیعه ی پیروزی،مسئولیت های آغازین و رهبری حکیمانه و داهیانه ی این هدایت گر دور اندیش؛ مرجعیت قرآن در عرصه های سیاسی ،اجتماعی و حکمرانی بمانند چراغ روشنی فراروی انقلاب ونظام اسلامی برآمده از آن بوده است.
در این نگرش تحوّل آفرین؛ سیاست و حکمرانی با تعیین پارادایم،مکتب، هدف و رویکرد بر سپهر اندیشه مصلحانه ایشان متجلی بوده و مکتب سیاست گذاری منحصر به فردی را خلق نموده است. و در مقام مفسری سیاسی؛ سازماندهی نوبنیادی را ازتعریف و شناخت هستی، انسان و معرفت و حاکمیت به عصر حاضر و آینده عرضه می نمایند.
از این منظر وظیفه انقلابی و شرعی همه مسئولین و مراکز علمی و فرهنگی است تا به شرح و بسط این اندیشه های الهیِ برآمده از قرآن پرداخته وآن را به عنوان نقشه راهی به جوامع علمی و ارادتمندان انقلاب اسلامی در جای جای عالم ارائه نمایند.این همایش به همت نمایندگی ولی فقیه در سپاه و اهتمام ویژه جناب حجّت الاسلام و المسلمین دکتر حاجی صادقی (به عنوان مسئول اصلی همایش) در صدد عمل به این وظیفه مهم خواهد بود.
از این رو دست یکایک عالمان، اندیشمندان و پژوهشگران عرصه علم و دانش را در عمل به این وظیفه مهم می فشاریم.
حضور و مشارکت علمی شما را به جان، عزیز می داریم.